1

Pane ämbri põhja 5 seenetüüblit või natuke teramütseeli, lisa jahtunud kohvipaks ja sega. Kaas pisut avatud.

2

Niidistik kasvab, aga uut kihti veel vara lisada.

3

Aeg uue kohvipaksu lisamiseks. Raputa ämbrit nii, et läbikasvanud osa ja uus kohvipaks seguneks.

4

Kohvipaks täielikult läbikasvanud. Kui seenele enam „süüa“ (kovipaksu) ei anna, hakkavad viljakehad kasvama.

5

Piilumine. Hea oleks niisutada. Kaas jätta endiselt mikrotuulutuse peale.

6

Viljakeha surub ennast ise väga väikesest august välja. Kui kasvukeskkond tundub väga kuiv, siis tuleks kohvipaksu pisut niisutada, kuid see ei tohiks läbimärjaks saada (muidu niidistik lämbub).

7

Korja viljakehad. Reaalne on saada kaks saaki. Kurnatud seenemütseeliga on võimalik pakke nakatada, kuid õnnestumise protsent on väiksem.

Kohvipaks ei tohi olla liigkuiv ega –märg. Kui kohvipaksu pole võimalik kohe kasutada tuleb see sügavkülmutada vältimaks saastatust. Võrreldes austerserviku kasvatamisel puidul või põhul on saagikus kohvil tagasihoidlikum.
Ära jäta päikse kätte.
Saaki võib saada 3 nädalaga.